GRÖNT OCH UNDERSKÖNT PÅ VENUSGÅRDEN

Efter två dagar av tropisk värme på innergården runt midsommar slår det gröna alla rekord och växer oss över taket! Alla våra gäster går runt och beundrar grönskan, här får ni också chansen:
I pergolataket ovan har vinrankor, gullregn, blåregn, klätterros, fläder och Auroras kaprifol ingått månggifte och är helt oskiljaktiga. Här i dunklet kan man ligga och mysa under sommarnätterna, även när det regnar.

Runt midsommar blommar det också för fullt: paradisbuskarna, pionerna med sin ljuvliga doft, klätterhortensian med sitt vita flor av tusentals små blommor som täcker hela marken, de traditionella midsommarblomstren bergklint  och vallmo, kattmynta och alla örterna i kryddträdgården, vårt miniatyrträd kornellen från Korea med sina vackert formade porslinsliknande vita blommor, Moses brinnande buske och den gula Märtablomman som säkerligen har ett officiellt namn, okänt för oss.

Också rosorna har börjat slå ut: den väldoftande gula citronrosen, den välformade rabattrosen och en av klätterrosorna. Vår vackraste vallmo fick också komma med på ett hörn! Fotona är tagna på självaste Midsommarafton!

 Men vänta, veckorna efter midsommar blommar alla mina klätterrosor för fullt. Då är Venusgården helt underskön och indränkt i parfymen från tusen och åter tusen rosor! Vi ses under rosorna!  Ylva