BLACK FRIDAY - HELT HYSTERISK HANDEL

SOM småbutiksägare blev jag både bestört och förbannad när jag satte på datorn i morse och såg hur många rabatterbjudanden som hamnat i inkorgen. Samma sak när jag slår upp morgontidningen! Har alla blivit tokiga? 30-40-50-60-70 procent på ALLT! Har hela butikssverige fått knäpp?

Nu ångrar jag mitt eget erbjudande om 25 % på delar av vårt lite för stora klädlager. Egentligen gäller Black Friday ju bara de stora kedjorna och nätbutikerna. Vi vanliga småbutiker orkar helt enkelt inte hänga med i denna osunda prisdumpningsspiral som gör att ingen kommer att vilja betala normala priser eftersom det reas både före, under och efter alla vanliga och kommersiellt skapade helger numera. Detta priskrig kommer att bli småhandlarnas död!

Om fem år kommer det inte att finnas några små privata butiker kvar, sanna mina ord, endast showrooms för diverse större nätbutiker (typ att vårt gamla postinlämningsställe här på Söder förvandlats till just det!) och jättekedjor. En mycket sorglig utveckling som vi börjar känna av i SOFO på Söder där vi alla kämpar för vår överlevnad. Så det är både första och sista gången vi ger rabatt på Black Friday som verkligen är just det – en SVART DAG för småbutikerna. Tack för ordet och för att du handlar i den lilla butiken! Ylva på Afrodites